National Institute of Dental and Craniofacial Research (NIDCR) betonar den betydande påverkan diabetes har på munhälsan. Personer med diabetes är mer benägna att utveckla tandköttssjukdomar, vilket kan leda till smärta, ihållande dålig andedräkt, tuggsvårigheter och till och med tandlossning. Diabetes kan också sakta ner läkningsprocessen, vilket komplicerar behandlingen av tandköttssjukdomar. 
Dessutom kan individer med diabetes uppleva muntorrhet och svampinfektioner som torsk, vilket visar sig som smärtsamma vita fläckar i munnen. Att hantera blodsockernivåerna är avgörande för att förebygga dessa munhälsoproblem.
Bra munhygien, inklusive regelbunden borstning, användning av tandtråd och tandläkarbesök, är viktigt för personer med diabetes. Det är också viktigt att diabetiker informerar sina tandläkare om deras tillstånd och eventuella munhälsoproblem de stöter på. Att sluta röka kan ytterligare minska risken för tandköttssjukdomar, eftersom rökning förvärrar dessa problem. För mer detaljerad information om hur man hanterar munhälsa med diabetes, besök NIDCR dedikerade sida om ämnet.
Läs mer om Diabetes och munhälsa här:

https://www.linkedin.com/posts/gloss-floss-dental-care_national-institute-of-dental-and-craniofacial-activity-7204840270465560578-QCx3?utm_source=share&utm_medium=member_desktop





Source link

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *